Most szólj hozzá

Úgy döntöttem, hogy az egyszerű facebook-hozzászólást leváltom a Disqus rendszerére. Nagyon kényelmetlen, főleg hosszabb, nagyobb lélegzetvételű hozzászólásokat írni Facebook-ban, ehhez képest a Disqus egy száguldó fullextrás  Ferrari. 🙂

Viszont új és talán sokatoknak ismeretlen, ezért röviden elmagyarázom, mi a teendő.

Be lehet lépni Facebook, Twitter, vagy Google fiókkal. Ezekkel a fiókokkal a Disqus rendszerében jön létre egy saját fiókunk. Én pl. Google-fiókot használtam a változatosság kedvéért, de a rendszer ugyanaz, mint a facebook-nál.

Bemutatom képekben is a Facebook esetében. Ha megpróbálsz hozzászólást írni, ez jelenik meg. Kattints arra a logóra, amit használni szeretnél (az első a disqus logója).

Vegyük példának a facebook-ot. Ha rákattintasz a második ikonra, ez fog megjelenni.

Kattints a RENDBEN gombra. Meg kell adnod a Facebook belépési jelszavad. Majd utána ezt fogod látni:

Itt be tudod állítani, hogy milyen név jelenjen meg, de kérlek, használd a saját, valódi neved. A blogból ki vannak tiltva a keresőmotorok, szóval nem lesz tele az internet a hozzászólásaiddal, ha valaki rákeres a nevedre.

Ezzel lényegében kész is a hozzáférésed. Így fog kinézni.

A profilt még néhány kattintással lehet szépíteni, pl. egy rövid bemutatkozó-szöveggel, illetve profilképpel. Ez is két további kattintás, de ki is hagyható, csak úgy béna. 🙂

A végén pedig lesz egy ilyened, amit a bal felső sarokban a nevedre kattintva láthatsz, és ahol nyomon követheted a saját hozzászólásaidat. Itt minden olyan hozzászólás meg lesz egy helyen, amit bárhol a disqus-on keresztül végeztél. Nagyon sok ilyen oldal van. Láthatod, ki szól hozzá a hozzászólásodhoz, és azt is, hogy kinek tetszett. Ide felvehetsz cikkeket, bejegyzéseket is, illetve mások hozzászólásait, ha a hozzászólás alatt lévő kis csillagra kattintasz.

Minden hozzászólásodat (vagy másokét) külön meg tudod osztani Facebook-on, vagy Twitteren, ha szeretnéd, vagy tetszett, vagy érdekes.

Kérlek, használjátok, nektek készítettem. 🙂

Támogasd az Újragondolót PayPal-on keresztül.

Nem akarlak téged sem megfosztani attól a lehetőségtől, hogy támogasd a munkámat. Lehet, hogy azt mondod, most van egy fölös ötezresem, ezt odaadom. Talán azt mondod, úgy döntök, ebben a hónapban a tizedemet ennek a blognak adom, mert tökre szeretem, és szeretném így is kifejezni, hogy fontos, hogy amikor benézek, van mit olvasnom. Az is megeshet, hogy egyszerűen nincs pénzed. Nagyon sokszor vagyok én is így. Akkor még mindig ott van a lelki támogatás, a hozzászólás lehetősége, vagy a bejegyzés megosztása, a blog ajánlása.Végül, ami még nagyon fontos. Örülök, hogy az olvasóm vagy, pénz ide, vagy oda.